Web Analytics
Стара Загора

10 275 лева бяха събрани на благотворителната вечер в двора на Старозагорска света митрополия

10 275 лева е сумата, която събраха гостите на благотворителната вечер в двора на Старозагорска света митрополия. Вместо подаръци за имения си ден, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан пожела гостите да подкрепят кампанията „Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“, съобщават от пресцентъра на Митрополията.

„Трудно и отговорно е делото, на което се посветихме на 20 юли, когато започна инициативата за събиране на средствата за толкова нужната апаратура. Всички сме съпричастни с това. Приехме каузата присърце, за да може днес отново да сме заедно и да изпълним онова, което си казахме тогава – да съберем средствата, за да може жизнено необходимата техника да бъде закупена. Няма нищо по-съдържателно от това човек да влага своите мисли и добронамереност в помощ на тези, които са в нужда, защото милосърдието при нас е висша цел, онова благодатно изпълнение, за което всички ние сме събрани тук.

Много са хората, които подпомогнаха тази кауза – това са всички общини от епархията ни, на които изключително благодаря, неправителствените организации и най-вече човекът, който пое инициативата – съдия Милена Колева. Изказвам й огромна благодарност за вложените сили. Тогава, когато са двама или трима събрани в името на една кауза, аз съм сигурен, че тя ще се сбъдне и ние ще бъдем удовлетворени от нашите дела.

Добротата е огромно нещо, защото само добрите носят каузата в сърцето си. И ако добротата е това, което ни събира, вярата е тази, която ни обединява. Вярата в Бога, че това ще се случи. Вярата в силата ни, че всички ние заедно ще успеем да преодолеем това и ще можем да помогнем на болните хора. Ако Бог не е е предопределил това, то нямаше да се случи. Именно днес, когато честваме паметта на Св. Киприан еп. Картагенски, то се случва. Благодаря на всички за това, което сътворихте заедно!“, обърна се към присъстващите митрополит Киприан.

Основната цел на инициативата е закупуването на апарат „DAKO AS Link 48“, който да послужи за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните. Стойността му е 99 000,00 лв. без ДДС. „Това е апарат, с който скъсяваме времето от диагнозата до започването на лечението, който работи 24 часа в денонощието, минимизира човешкия фактор като грешка и дава възможност от един препарат да се направят серия протоколи от различни тестове, с които да се диференцира точния вид на съответния тумор, който да доведе до една персонализирана терапия за тези пациенти.“, посочи при представянето на каузата д-р Петьо Чилингиров, управител на Комплексен онкологичен център – Стара Загора.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close