Web Analytics
Регион

14-годишно момиче загина при тежък пътен инцидент

14-годишно момиче загина при катастрофа. Тежкият пътен инцидент станал на второкласния път между селата Плодовитово към село Мирово, община Братя Даскалови.

29-годишен неправоспособен водач се движел с автомобил „БМВ“, поради движение с несъобразена скорост, изгубил управление над автомобила, който ударил насрещно движещ се лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 43-годишна жена.

В следствие на удара лекият автомобил „Фолксваген“ излязъл от пътното платно и спрял в крайпътна канавка, а движещия се зад него товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 61-годишен мъж, за да избегне удар с движещия се срещу него „БМВ“, завил, напуснал пътното платно и се преобърнал в канавка. Лекият автомобил „БМВ“ продължил движението си и се преобърнал.

В следствие на настъпилото ПТП, водачът на  „БМВ“-то е получил комоцио и счупени шийни прешлени, а пътували в същия автомобил пътници са непраполучили различни наранявания: 65-годишна жена е получила комоцио и счупен нос, 15-годишно момче е получило комоцио. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Пътувало в „БМВ“-то 14-годишно момиче е откарано в УМБАЛ – Стара Загора, където е починало.
Тримата водачи са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.

При извършената проверка е установено, че на л.а. „БМВ“ са поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1 от НК.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close