Web Analytics
Стара Загора

39 са контактни на установения с коронавирус ученик от Стара Загора

39 са контактните с установения с коронавирус ученик от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора.

„Това са 27 ученици от класа на младежа и 12 от профилната му група. Ние сме предали списъка на РЗИ и се очаква в рамките на деня те да се свържат с тях.

Наш ангажимент беше да информираме семействата на децата да не излизат от вкъщи и да очакват връчването на съответния документ за карантина.

По указания на здравната инспекция не се налага карантиниране на учителите, тъй като всички те използват предпазни средства и преподават от дистанция. Те ще бъдат на работа присъствено“, коментира пред DarikNews директорът на ГПЧЕ Теодора Николова.

По думите й, няма напрежение и паника сред учители и ученици. Ние не сме изненадани, увери директорът. „Не сме очаквали, че няма да ни се случи подобна ситуация. Всички са на работа, учебният процес продължава“.

11-класникът от Езиковата гимназия е направил по собствено желание PCR-тест заради предстоящо семейно пътуване. Ученикът е в добро здравословно състояние и се лекува в домашни условия, информират от РЗИ-Стара Загора. Карантинирани са контактните в семейството.

Теодора Николова коментира още, че педагозите от ГПЧЕ използват маска или предпазен шлем заради осъзната отговорност към децата и близките си.

„Няма колеги, които да отказват да спазват мерките.

Разбира се, не е лесно, особено при преподаването на чужд език, особено на осмокласниците. Колегите в тези паралелки предпочитат да носят предпазен шлем“, обясни още директорът на Езиковото училище в Стара Загора.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close