Web Analytics
Стара Загора

4 неустоими заглавия представя пред старозагрски киномани Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“

Международният кино-литературен фестивал „Синелибри“ тази година се провежда под мотото „Възпитание на чувствата“ в знак на почит към Гюстав Флобер, един от най-влиятелните френски писатели на XIX век. Изданието в Стара Загора ще предложи четири прожекции с вход свободен, разпределени на две дати.

На 18 октомври зрителите на Стара Загора видяха видят неустоимата криминална комедия „Кръстницата“ с френската киноикона Изабел Юпер. Почитателите на философската проза не бива да пропускат кинематографичния прочит на „Нарцис и Голдмунд“ от Херман Хесе. Роман, който се оценява като литературен триумф, „най-задълбочената и хубава книга“ на Хесе.

На 25 октомври ще бъде излъчен завладяващият психологически трилър „Заливът на тишината“, в който нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. В главните роли блестят Олга Куриленко и Клаес Банг. Красивият сюрреалистичен романс „Една русалка в Париж“ също е комплимент към публиката на Синелибри Стара Загора! По традиция домакин на прожекциите е Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Входът за всички прожекции е свободен.

Зрителите на Стара Загора ще могат да видят значителна част от филмите в тазгодишната програма на фестивала онлайн чрез платформата Neterra TV+ ( https://neterra.tv/festival/cinelibri). Сред тях е новият филм на именития френски режисьор Франсоа Озон „Лято 85“ – разтърсваща младежка драма, белязана от любов и загуба. Акценти на онлайн изданието са датският трилър „Изключението“, камерната драма „Пилат“ по романа на Магда Сабо и възхитителната семейна история „Връзки“ на режисьора Даниеле Лукети.

Киноманите със сигурност ще обърнат внимание на амбициозната копродукция „Берлин Александерплац“ по великия роман на Алфред Дьоблин, но и на политическата драма „По време на войната“ на Алехандро Аменабар („Другите“, „Морето в мен“). Новият филм на детето чудо на испанската кинематография възкресява знаков епизод от живота на писателя философ Мигел де Унамуно. Прожекциите в библиотеката ще се състоят при строго съблюдаване на здравните мерки.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/335820321035782/

Синелибри Стара Загора 2020 се реализира с изключителната подкрепа на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, с партньорството на Vivacom и със съдействието на УниКредит Булбанк, NESCAFE Dolce Gusto, SeeWines, Kaufland, Avène и Storytel.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close