Web Analytics
Стара Загора

49 места в детските ясли в Стара Загора ще останат незаети

49 места в детските ясли на територията на община Стара Загора ще останат незаети след края на първото класиране за тази година. Прием на заявления се извършва чрез електронната система на общината. Класирането ще бъде обявено днес.

153 бяха обявените свободни места в детските заведения, а в класирането участват 103 деца, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът Иванка Сотирова.

В детските ясли „Синчец“ и „Еделвайс“ няма обявени свободни места, тъй като капацитетът е запълнен. В момента яслите се посещават от 743 деца, поясни Сотирова и припомни на родителите, че след обявяването на класирането до 21 януари трябва да потвърдят своя избор на детското заведение със съответните документи. До 19 февруари трябва да бъдат направени необходимите изследвания за постъпване на децата.

Предстои обновяване на дворното пространство в 12-та детска ясла „Боровец“. Има отпуснати средства за Община Стара Загора, с които ще бъдат подновени и игровите съоръжения в детските заведения, каза още заместник-кметът.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close