Web Analytics
Стара Загора

84 новодипломирани ветеринарни лекари положиха Хипократовата клетва в Тракийски университет

На тържествената церемония бяха връчени дипломите на 92-рия випуск студенти от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Хипократова клетва положиха 84 момчета и момичета, завършили магистърска степен.

На празника присъстваха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, зам.-министърът на МЗХГ доц. д-р Янко Иванов, който също е възпитаник на Ветеринарномедицинския факултет, проф. д-р Паскал Желязков, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, представители на различни институции, преподаватели, родители на абсолвентите.

С поздрав към младите хора се обърнаха ректорът на университета, деканът на факултета доц. д-р Тодор Стоянчев, зам.министърът и областният управител.

„Гордеем се с вас, защото вие сте част от научния потенциал на Стара Загора и на България. Разчитаме на това, че където и да ходите по света, някой ден вие отново ще се върнете в своята страна. Вие сте надеждата за нейното бъдеще. Попътен вятър и успех в живота“, пожела г-жа Микова на завършилите ветеринари. Тя връчи дипломата на един от отличниците на випуска – Людмир Ибушев. Той завършва с успех 5.50. С най-висок успех от Випуск ‘2020 е Марин Куртов – 5.88. Той получи дипломата си от доц. д-р Добри Ярков.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close