Забавно

Българче е най-красивото дете в света

9-годишно българче от Варна е най-красивото дете на планетата. Бриана Петрова за втори път печели титлата най-красиво дете на Земята.

Малката чаровница грабна титлата на конкурса Мини Мис и Мини Мистър Планета 2019. Тази година събитието се проведе в София, тъй като и миналата година настоящата победителка успя да грабне титлата в конкуренция с още 55 деца в Солун.

Тази година варненката успя да надвие конкуренция от над 30 държави. Претендентките бяха деца от 4 до 17 години от Южна Африка, Бразилия, Индия, Румъния, Грузия и прочие.

Само преди половин година тя победи представителите на 55 страни в Солун, където за първи път се окичи с титлата „Най-красиво дете в света”.

Момиченцето призна тогава, че изобщо не е очаквало такъв успех.

„Не го очаквах, много съм щастлива. За пръв път участвам в конкурс за красота. Сега съм като принцеса, винаги съм мечтала за това”, споделя още тя.

Бриана спечелва журито с проект за деца в неравностойно положение. „По време на презентацията тя говори толкова пленително и запалено, че някои хора от журито се просълзиха”, споделя Кристина, майка на победителката.

Бриана е родена през 2009 година и в момента учи във варненското училище „Гео Милев”. Чаровницата вече е в четвърти клас и обожава български и математика.

Хобитата й са свързани с музика, танци, пеене и неслучайно я наричат „детето–чудо”. Въпреки крехката си възраст, до момента тя има завоювани над 60 медала от състезания по красота.

Източник: hotarena.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close