Web Analytics
Спорт

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 83:66

В среща от първенството в женската баскетболна „А“ група, първа тройка, „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и победи с 83:66 точки. В преките мачове от първата тройка съотношението е 2:1 победи за „Монтана 2003“ и победителят в редовния сезон ще бъде определен в прекия сблъсък на двата в събота. Той ще се играе в Монтана.

За първото място е необходима победа с над 7 точки за „Берое Стара Загора“. В този мач „Берое Стара Загора“ бе воден от помощник треньора Неманя Ламбергар и Константин Боев. Старши треньорът Таня Гатева отсъстваше заради заболяване.

След неуверено начало „Берое Стара Загора“ изоставаше с 14:22 точки след първата четвърт. Въпреки, че успяха да направят обрат, домакините на полувремето губеха с 38:39.

След още 10 минути игра на таблото бе изписано 53:58. Изоставането в резултата с 5 точки сякаш напълно мобилизира баскетболистките на „Берое Стара Загора“ и те изиграха изключително силно последната четвърт, след която триумфираха с победата.

Наставникът на победителките в този мач Неманя Ламбергар благодари на момичетата и каза, че тази победа е тяхна и на отсъстващия старши треньор Таня Гатева. Треньорът на „Монтана 2003“ Стефан Михайлов имаше забележки към съдийството и не изключи варианта в изявление утре клубът да обяви, че след изиграване на съботния мач срещу „Берое Стара Загора“ отборът ще преустанови участие в първенството и няма да играе във финала.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close