Web Analytics
Регион

Близо 800 работници оставят без работа, след като „Аркомат“ затвори

Близо 800 човека от работещите в казанлъшката фирма „Аркомат“ от началото на октомвир са без работа. Практически от 30-ти септември фирмата, открита и оперираща на казанлъшка територия е затворена и най- вероятно няма да отвори отново.

Това съобщиха бивши работници от „Аркомат“, които вече си търсят нова работа. Причината за практическия фалит на фабриката за кабели за автомобилостроенето, е липсата на поръчки и преместването на проиизводството в Турция.

От мениджъмънта на завода са оставили все още като част от персонала 20 човека, предимно началници на цехове и други ръководни кадри, при положение, че събитията се променят. .

От едно от работещите на три смени, с близо 1 500 заети в производството и добра социална политика предприятие, за две десетилетия „Аркомат“ се оказа без възможност да осигури работа за своите работници и бе принудено да ги освободи.

Засега не е ясно дали фирмата ще отвори врати и след колко време на територията на Казанлък или ще остане да работи само цеха в Карлово.

Голяма част от оборудването в нея е собственост на фирмите, чийто поръчки са изпълнявани в цеховете в Казанлък.

„Аркомат“ България е подизпълнител на DELPHI AUTOMOTIVE LTD – Турция и произвежда основно кабелни комплекти/снопове за автомобили на VW Group.

Източник: zakazanlyk.bg

 

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close