Web Analytics
България

Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието

„Оптимизмът, който има у нас, много рязко докторите го опровергават. Новият щам се пренася изключително бързо. И затова въпреки месеците на локдаун, продължава да се покачва броят на заразените и починалите в страните в Европа“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който се включи в редовния брифинг за разпространението на коронавируса у нас.

„Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено образованието. По определен ред и учениците от 5-и до 12-и клас ще започнат присъствено обучение. Това го дължим на това поколение, което месеци наред не ходи на училище“, каза Борисов.

„Ние засега сме като оазис с мерките, които имаме“, изтъкна Борисов, но акцентира върху риска при отпускане на мерките.

„Това, което се разбрахме с докторите, е, че за учениците имаме компромис. До 31 януари ще наблюдаваме как върви броят на заболели и починали, и съответно възстановяване мощността на медицинските екипи. И след това ще взимаме решение. До 31-ви, ако вървим с тези темпове, още ще намалее броят на починалите и заразените“, коментира Борисов.

Решение за отваряне на ресторантите и заведенията все още няма. „Нямаме окончателно решение. Наблюдаваме ситуацията до 31 януари. Ако се разберем с бранша“, заяви Борисов.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close