Web Analytics
Стара Загора

Четиригодишно дете от Стара Загора е с положителен резултат за COVID-19

Дете на четири години, посещаващо детска градина “ Калина”в Стара Загора е било диагностицирано с Covid-19. Това съобщи за Радио Стара Загора полковник доцент Андрей Галев, национален консултант по епидемиология на инфекциозните болести и началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена във ВМА.

“Детето е било контактно на своята баба, която в момента е настанена в болница. Майката го е изследвала като контактно, но е без всякакви симптоми. Към момента е карантинирано и изолирано заедно с майка си. ”

Всички деца от групата на детето – 19 и персонала на детското заведение са тествани, а резултатите са отрицателни, съобщи още доц. Галев. Цялата детската градина е дезинфекцирана с препарат на базата на кислорода, поясни още доц. Галев.

Предвижда се следващата седмица в понеделник, при изтичане на карантинния период, детската градина да посрещне отново деца и персонал при строги противоепидемични мерки. Три медицински сестри ще правят здравния филтър на деца и персонал, допълни още доц. Галев.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close