Web Analytics
Спорт

Даниел Ладжев стана втори в Европа

Възпитаникът на старозагорския клуб по таекуондо „Августа“ Даниел Ладжев спечели сребърен медал на Европейското първенство във версия ITF за младежи и девойки до 21 години, проведено в шведския град Хелзингборг.
„Даниел е на 16 години, а победи противници доста по-опитни от него в това състезание“, обобщи пред радио „Стара Загора“ Георги Господинов, треньор на „Августа“.

Първенството Даниел започна с двубой срещу хърватски съперник и българинът победи с 2 точки разлика. Втората среща на Даниел бе срещу гръцки спортист и той надделя в края с 1 точка разлика. В третия двубой съперникът на Даниел бе от Турция и поведе в първата част. Последваха силни прояви на Даниел и той спечели.

В четвърия си двубой старозагорският състезател игра срещу представител на Русия, която имаше три квоти в тази категория. Даниел надделя над силния Евгени Мусаев, от когото бе претърпял загуба преди година и половина. Във финала съперник на Даниел Ладжев бе друг руснак, Дмитрий Шишко.

Той остави малко шансове на младия си съперник и Даниел остана втори. „Тръгнахме с надеждата да спечелим един мач, а победихме в четири“, не скри задоволството си Георги Господинов. В края на седмицата пред възпитаниците на „Августа“ предстои ново изпитание.

В Самоков ще бъде проведено Балканско първенстов, в което клубът ще се представи с 12 състезатели. След това състезание Даниел Ладжев ще има ново предизвикателство. В Испания ще бъде проведено Европейското първенство в неговата възраст, юноши.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close