Стара Загора

Ден 11: Протестът в Стара Загора прерасна в гражданско неподчинение

Антиправителственият протест в областния град премина в гражданско неподчинение тази вечер. Демонстранти затвориха за кратко ключови кръстовища по булевард „Патриарх Евтимимий“ и „Славянски“. Шествието спря пред сградата на Автогарата, където пред множеството един от говорителите Никола Райков заяви, че имат готовност да блокират автогари, железопътни гари и магистрали в следващите дни.

По-рано пред сградата на Областна администрация организаторите поставиха два контейнера, в които хвърляха отпадъци. Символичният акт показа гнева им към властимащите. Събитието премина под надслов „Да изхвърлим боклука, при боклука!“, обявено предварително във фейсбук.

Хората скандираха „Оставка“, „Писна ни“, „Мутри,вън“. До сблъсъци с полицията не се стигна.

Пред наш репортер лидерът на „Демократична България“ в Стара Загора Димитър Чорбаджиев каза, че от утре ще се включат активно в протестната вълна в София. По думите му на местно ниво исканията им вече нямат сила, а някои крайности от страна на протестиращи също са довели до това решение, като увери, че не се дистанцират от протестите. От извънпарламентарната опозиция продължават да настояват за оставка на кабинета, на главния прокурор и предсрочни избори.

„Този парламент вече е изчерпан. Вече няма ясна граница кой е опозиция и кой – управляващ. Вижда се, че задкулисно ДПС управляват заедно с ГЕРБ по някои въпроси“, аргументира се Димитър Чорбаджиев.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close