Web Analytics
Регион

Дете дари всичките си спестени пари на болна жена

Дете дари всичките си спестени в касичка пари за лечението на болна жена. Парите от детската си касичка бъдещият шестокласник Богомил дарява в магазин в Нова Загора, където е била поставена кутия за помощи. Продавачката била впечатлена от постъпката му.

„Каза, че от миналата година си събирал паричките и искал да ги пусне в кутията. Това ми направи силно впечатление, защото на неговата възраст децата влизат и излизат, и плюс туй детето е от малцинство“, каза Златка Желязкова.

Откриваме бъдещия шестокласник Богомил в новозагорското село Полско Пъдарево, където живее и откъдето пътува всеки ден, до средното училище „Иван Вазов“ в Нова Загора, пише NOVA.

„Видях касичката за жената и на другия ден си взех паричките и ги сложих там, защото исках да ѝ помогна да оздравее“, каза още Богомил Ганчев.

Двамата родители на Богомил работят в региона. Решението да дари спестените си пари взел спонтанно, разказва майка му.

„Като се прибра от вкъщи каза, че е дал паричките си за благотворителност. Зарадвах се. Все пак, трябва да има добри хора. Нека повече има таквиз като него“, заяви майката на Богомил – Евелина.

Много хора в социалните мрежи похвалиха малкия Богомил за благородната му постъпка, която показва, че не всичко е загубено в тази държава.

Източник: glas.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close