Web Analytics
Стара Загора

Деца с жестове на добро отношение в Деня срещу училищния тормоз

Учениците от III клас – ОУ “Христо Ботев”, с. Братя Кунчеви, I“а” клас – СУ “Васил Левски”, III“a” и III“б” клас – ОУ “Димитър Благоев”, I“д” – СУ “Иван Вазов”, IV”а” клас – II ОУ ”Петко Рачов Славейков” и IV”а” и IV”б” клас – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Хан Аспарухово, са сред първите желаещи, заявили своето участие в „Предизвикателството“.

Инициативата е на сдружение „Самаряни“ и е посветена на 24 февруари-Ден на розовата фланелка.

Екипът на Консултативно информационен център “Самаряни” и “Терапевтичната програма за деца за справяне с насилието” търси 10 класни стаи, в които учат ученици от I-ви до IV-ти клас, готови, заедно със своите учители, да предизвикат себе си.

Децата-участници ще бъдат предизвикани да последват 10 начина, по които да покажат своето добро отношение към съучениците си, както и да предложат още 10 други свои идеи за жестове на добро отношение един към друг в тяхната класна стая! Красив плакат ще напомня за идеите и ще отбелязва постиженията…

„ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО в Деня на розовата фланелка“ е инициатива, която Сдружение „Самаряни“ реализира, в рамките на своята Терапевтична програма за деца за справяне с насилието, в направлението „НЕнасилие в моето училище!“.

В България за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 година.

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close