Web Analytics
Стара Загора

Девет училища в област Стара Загора участват в проект за работа с родители

9 училища от област Стара Загора печелят средства по Националната програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ на обща стойност близо 24 хиляди лева, сочат данни, публикувани на сайта на Министерството на образованието. Основната цел на програмата е включването на родителите в образователния процес на децата им и в училищния живот.

Основно училище „Христо Смирненски“ в село Тулово ще получи за следващата учебна година 3 хиляди лева по програмата, съобщи директорът Татяна Цанекова. Това е и максималната стойност, която е предвидена по националната програма. В училището в Тулово учат около 90 деца. 90% от родителите им са подписали споразумения с класните ръководители, че ще участват в дейностите.

Общо 178 училища в България ще получат 498 427, 45 лева за активното включване на родителите в училищния живот, съобщават от Министерството на образованието и науката. Предвижда се в програмата да се включат над 33 200 родители, а класните ръководители ще организират над 3400 срещи с тях.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close