Web Analytics
Стара Загора

Домашен арест за мъжа, прострелял 19-годишен младеж

Мъжът, прострелял 19-годишен младеж в старозагорското село Християново, е задържан за 72 часа  с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора е привлякла мъжа за нанасяне на средна телесна повреда– престъпление по чл.129 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 15 февруари 2020 г., в с. Християново, обл. Стара Загора, обвиняемият С.К. и пострадалият се били събрали с техни познати по повод отбелязване на празник. Те били седнали на маси, поставени на открито място в селото. След като употребили алкохол, двамата се насочили към джип „Гранд Чероки“,собственост на С.К. Седнали в автомобила, като той не е бил приведен в движение.

Между тях възникнал скандал, при който обвиняемия прострелял с незаконно притежавана пушка, в областта на лявата ръка, 19-годишния младеж. След инцидента С.К. оставил пострадалия в центъра на селото, в близост до заведение, и се е отправил в неизвестна посока.

От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от Второ РУ на МВР – Стара Загора, той бил установен и задържан. Пострадалият е настанен в болница за лечение, без опасност за живота.

На 18.02.2020 г. е внесено искане от Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.К. С определение на съдебния състав, спрямо него е взета мярка за неотклонение “домашен арест“.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close