Web Analytics
Спорт

Два медала за момичета стрелци

Старозагорският клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ бе домакин на традиционния турнир „Самарско знаме“. „Състезанието премина много добре, при стегната организация и в рамките на два дни заради големия брой участници“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор на клуба.

В надпреварата взеха участие 90 стрелци. От клуба домакин Мария Атанасова извоюва второ място при момичета на „пистолет“. „Тя е подобрила своите резултати, вече натрупа опит от една година“, коментира Георги Кочеренко. Виктория Василева стана трета при момичетата на „пушка“. „Няколко месеца се опитвах да я уча с пистолета, но прецених, че за нея е по-добре да се изявява в стрелбата с пушка и за два месеца подготовка тя показа добър прогрес, даде добър резултат от 351.4 точки, но и има още къде да се развива“, разказа специалистът.

За първи път участва при девойки на „пистолет“ Невена Иванова. „Нейният резултат от 533 точки също е добър, тя също има да подобрява“, заяви Георги Кочеренко. Той очаква от Невена силно представяне и медал от Държавното първенство през април, а също и участия в контроли за националния отбор.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close