Web Analytics
Стара Загора

Два общински имота спират презастрояването в кв. „Казански“

Временната комисия, която бе сформирана към Общинския съвет, за да намери решение по строителния конфликт в старозагорския кв. „Казански“, постигна споразумение със собственика и инвеститора на парцела между блоковете 32 и 33, съобщи председателят на временната комисия Бойчо Биволарски.

Предвиждаше се на въпросния терен да бъдат построени четири 8-етажни жилищни кооперации, от които едната е пред завършване, а строителните работи по другата вече са започнали. Временната комисия е предложила на собственика и инвеститора два други общински имота, където да бъдат построени останалите две кооперации, вместо отхвърления на Общинската сесия през месец юли парцел в идеалния център на града на ул. „Г. С. Раковски“.

Тогава кметът Живко Тодоров призова Общинския съвет да състави временна комисия, която спешно да намери алтернативно решение на казуса, предизвикал гражданско недоволство и протести. В състава на комисията влизат още общинските съветници Пламен Русев, Явор Гънчев, Румен Димитров и Михаил Михайлов, участват и представители на общинската администрация.

Предложението на временната комисия ще влезе за обсъждане и гласуване на предстоящата на 26-и септември общинска сесия, уточни Бойчо Биволарски.

Източник: БНР

 

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close