Web Analytics
Регион

Двама шофьори са задържани с близо 3 000 литра гориво

Задържаха двама шофьори, превозващи множество пластмасови бутилки с червеникава прозрачна течност, с мирис на гориво.

Мъжете са заловени по време на полицейска операция на 2 март, на главен път между с. Ковачево, общ. Раднево и с. Новоселец, общ. Нова Загора

При последвали претърсвания на жилищни сгради и помощни помещения в Стара Загора и в Нова Загора, използвани от двамата мъже, са били намерени и иззети 255 пластмасови бутилки и 12 туби с гориво. Общото количество на иззетото гориво е около 3 000 литра.

Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Раднево е започнато разследване за престъпление по чл. 195 ал. 1, т.4 и т.5 вр. чл.194, ал. 1 от Наказателния кодекс – кражба.

Проведените шест претърсвания на помещения са били извършени в условията на неотложност, иззето е горивото, поставено в пластмасовите туби. Двамата шофьори са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Раднево, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е химическа експертиза, за да се установи произходът на горивото.

Разследването по случая продължава.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close