Web Analytics
Спорт

Глобиха наставника на „Берое“ с 4000 лева

Глоба в размер на 4000 лева е наложена на старши треньора на „Берое“ Димитър Димитров. Решението за санкцията е на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз и е публикувано на официалния сайт на централата. „За уронване престижа на СК към БФС и изказвания несъвместими с феърплея, на основание чл.37, ал.1, т. 17, ал. 2, буква Б от ДП /2019-2020/ ДК наказва Димитър Димитров – ст. треньор на ПФК „Берое“ Стара Загора с глоба в размер на 4000 лева“, се казва в него.

Припомняме, че след мача с ЦСКА-София наставникът на „зелено-белите“ атакува остро действията на рефера Ивайло Стоянов. Вчера Съдийската комисия към БФС излезе с позиция по казуса, днес чрез Българската телеграфна агенция и медиите Димитър Димитров разпространи своята такава.

По обяд на сайта на „Берое“ се появи и позиция на клуба. „Във връзка с разпространената позиция на СК към БФС, касаеща изказване на старши треньора на ПФК Берое Димитър Димитров след мача от XXIV кръг на efbet Лига срещу ПФК ЦСКА – София, заявяваме, че ПФК Берое подкрепя своя треньор в стремежа му за справедливост и феърплей.

С действията си както на терена, така и извън него, ПФК Берое последователно отстоява принципите на честната игра и претендира за справедливост в съдийските отсъждания. Това поведение на нашия клуб доведе до множество нападки срещу треньори, водили отбора през последните години, които са се опитали да защитят труда си и да говорят за проблемите в българския футбол. Проблемите обаче остават и са очевидни“, се казва в нея.

„Връщайки се към въпросната футболна среща, обръщаме внимание, че това далеч не е първият подобен случай на „двоен стандарт“ при съдийски отсъждания спрямо нашия отбор, като е видимо „с просто око“, че ситуацията клони към тенденциозност. За да сме конкретни, припомняме гостуването на ПФК Берое на същия стадион на 13 април 2019 г., след който мач своевременно подадохме жалба срещу съдийството по предвидения ред във връзка с тенденциозните отсъждания на рефера Валентин Железов.

В подадената жалба наред с изчерпателно посочените некоректни съдийски отсъждания, подкрепени в доказателство и с видеоматериал за нагледност, обърнахме внимание, че не в полза на нашия клуб, а „в интерес на футбола е да има честно и адекватно съдийство“. В отговор на жалбата получихме следното: „Надяваме се, че добре съзнавате същността на работата на съдията и присъщата им възможност за допускане на неточности при преценка на ситуациите на терена.“.

Разбираме, че допускането на неточности е възможно, но се противопоставяме на тенденциозността и „двойния стандарт“ в определени мачове. След като подобни „неточности“ започват да се повтарят твърде често, считаме, че е редно да се потърсят грешки и в дейността на СК. Неглежирайки проблемите не се помага на българския футбол, а напротив, проблемите се задълбочава“, пише в позицията на ПФК „Берое“.

„Считаме също така, че доверие и взаимно уважение се градят с коректни действия и много работа, а не със заплахи и още по-малко с наказания, неотговарящи на обективната ситуация“, посочват още от клуба. Приложен е и видеорепортаж със спорните моменти от последните два мача на стадион „Българска армия“,

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close