Web Analytics
Стара Загора

ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора преминава на онлайн обучение

ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора от днес преминава на онлайн обучение за срок от две седмици. Желание за това са изявили учителите в гимназията, с подкрепата на родителите, каза за Радио Стара Загора зам.-кметът по образованието Иванка Сотирова.

На територията на Стара Загора няма карантинирани паралелки. До края на седмицата под карантина остава детска градина „Светлина“. Няма и карантинирани ясли, там се справяме със заместващ персонал, каза още Сотирова.

След допитване до родителите стана ясно, че по-голямата част смятат, че децата в начален етап на образование трябва да бъдат присъствено в училище. По същия начин стоят нещата и в гимназиален етап, но ситуацията е динамична, подчерта Иванка Сотирова и припомни, че при 15 % заболеваемост в училище се минава в онлайн форма на обучение.

Единични са случаите на учители, които отказват да се върнат в клас. Няколко са и случаите на спрени от детска градина деца.

При доказана необходимост деца могат да бъдат спирани и от 3-та и 4-та група. При тях обаче е желателно присъствието, подчерта Сотирова и припомни, че най-важно в учебните заведения е спазването на правилата и на хигиената.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close