България

„Градус“ прати сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

„Градус“ изпратиха сигнал до Комисията по финансов надзор за твърденията на Светослав Илчовски, че чрез т.н. „кухи обороти“ дружеството нереално е повишило цената на акциите си на капиталовия пазар.

От компанията заявяват, че твърденията на Илчовски са неверни и дават подвеждащи и дори лъжливи сигнали за цената на акциите на дружеството.

Казват, че оборотите не са определящи за цената на акциите на компанията и по тази причина се обезсмислят „кухите обороти“ и „фиктивните сделки“. И допълват, че сделките, които Илчовски твърди, че са фиктивни, са малка част от оборота на дружеството за посочения период.

Твърдят, че има пълна и достоверна информация за финансовото състояние на компанията, както и рисковете, свързани с дейността ѝ. Според сигнала разпространяването на невярна информация се е отразила негативно върху пазарната капитализация на дружеството.

Настояват КФН да извърши пълна проверка и да установи дали действията на Светослав Илчовски са манипулиране на пазара на акции на „Градус“ АД по смисъла на Регламента относно пазарната злоупотреба.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close