Web Analytics
Регион

Хеликоптер се включи в гасенето на пожара край Котел

Все още се работи за локализирането на пожара над Котел. Силният вятър затруднява работата на пожарникарите. Хеликоптер от военновъздушна база Крумово е започнал гасенето на боровата гора, съобщи комисар Владимир Демирев, директор на областната противопожарна служба в Сливен, който на място ръководи гасенето.

„Основните сили и средства на пожарната са насочени за овладяване на огъня в боровата гора над Котел. Хеликоптерът, който пристигна от авиобаза Крумово изсипа и първите количества вода в най-невралгичната точка на пожара именно боровата гора северозападно от град Котел, с което се надяваме напълно да го овладеем този пожар в боровата гора. Така или иначе още остава напрегната обстановката за хората, които провеждаме тук операцията по справяне с произшествието, с пожара“, каза комисар Демирев.

Над 150 души – пожарникари от Котел, Сливен и Омуртаг, военни, горски и доброволнии формирования към общината участват в овладяването на огнената стихия. Гасенето продължава. Все още не е ясна причината за пожара.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close