Web Analytics
Стара Загора

Иван Гешев се срещна с близки на пострадалите при катастрофата на 1-ви октомври в Стара Загора

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, не би трябвало да има никакво съмнение, че ще позволим някакви влияние върху разследванията. Това обяви главния прокурор Иван Гешев след срещата си с близки на пострадалите пешеходци при катастрофата на 1-ви октомври на кръгово кръстовище в Стара Загора. По думите му обаче прокуратурата в Стара Загора е информирана за инцидента 15 часа след катастрофата.

Иван Гешев заяви още, че Върховна-касационна прокуратура ще вземе под специален надзор пътнотранспортното произшествие.

Той припомни, че още преди година са внесени в Народното събрание експертни предложения за повишаване на наказанията при пътни произшествия, но само отлежават там.

По-късно днес се очаква Окръжен съд – Стара Загора, да се произнесе по обжалването на мярката за неотклонение „домашен арест“ за 18-годишния шофьор.

Главният прокурор Иван Гешев добави, че е внесъл в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционна на разпоредба за изменение на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. В Стара Загора той обяви, че съдът вече е образувал дело.

Гешев атакува в КС прехвърляне на материални активи на Бюрото по защита.

По думите му е атакувана разпоредбата за прехвърлянето на дълготрайните материални активи на Бюрото по защита. Има и нарушение в принципа на разделение на властите.

В Стара Загора Иван Гешев проведе работна среща с местните прокурори във връзка с предстоящите избори.

Източник: бнр.бг

 

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close