Web Analytics
Спорт

Иван Цветанов поема Академията на „Берое“

Шести нов директор в последните четири години за Академията на „Берое“. От днес поста поема Иван Цветанов, който преди това бе анализатор в първия отбор на „зелено-белите”. Той наследява поста от Атанас Рибарски. През този сезон в Академията обаче бе назначен и технически директор в лицето на Яспер де Мюнк. Договорът на холандеца обаче бе прекратен през миналия месец след като той изяви желание да се прибере в родината си.

Преди това – сезон 2017/18 начело на школата бе Ивко Ганчев, който наследи поста от Емил Атанасов. Доцентът от НСА, който в момента е част от Академията на „Левски”, работи в „Берое“ през сезон 2016/17. В първите шест месеца на 2016 година Академията бе поверена на Иван Гаджев.

Преди да започне своята работа в „Берое“, Иван Цветанов беше методист в школата на Черноморец. Преди това е бил и ДЮШ в Ботев (Пловдив). В своята кариера като треньор е бил начело на Черноморец, Космос (Бургас), Порт (Бургас), Нафтекс, Поморие и Несебър. „Бегло съм запознат с качествата на треньорите. Може би в следващите 6 месеца ще се запозная по-детайлно с тях.Основната цел на школата под мое ръководство ще бъде отборите да играят футбол.

Ще се промени начина на работа и тя ще бъде насочена изключително към изграждането на индивидуалните качества на футболистите. Резултатът от дадения мач няма да бъде най-важното нещо, което не значи, че ние не трябва да преследваме победата на всяка цена“, каза Цветанов пред сайта на Берое.

Новият директор обяви, че първо ще се запознае по-детайлно с работата преди да предприеме структурни промени в Академията. „Така или иначе ще има такива. Може би ще се сложи край на това един треньор да взема една група и да ги води от най-малки до най-големи“, допълни Иван Цветанов.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close