Web Analytics
Стара Загора

Избират нов управител на „Мересев“

На първото си заседание общинските съветници трябва да изберат нов управител на общинското търговско дружество „Мересев“ ЕООД.

След обявен конкурс са подадени документи от четирима участници-Маргарита Димитрова Димитрова, Мария Андреева Бонева, Таня Веселинова Славова и Веселин Николаев Николов.

На 6 януари се проведе вторият етап на конкурса, в който трима кандидати представиха разработени програми за дейността и развитието на дружеството през следващия 3-годишен период.

Изборът за нов управител е между първите двама-Мария Бонева, която е получила шест първи места, две втори и едно трето място и Маргарита Димитрова – получила едно първо място, шест втори и две трети места.

„Мересев“ ЕООД – Стара Загора е общинско дружество, създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с увреждания, което му дава статут на специализирано предприятие за трудоустроени лица.

В края на декември миналата година председателят на Временната комисия за ревизия на дейността на дружеството към Общинския съвет Янко Янков съобщи, че е изпратен сигнал до прокуратурата. Причината е безстопанственост на досегашния управител на дружеството Таня Славова.

Проверката установила, че дружеството, което изпълнява и социална функция, е на загуба от около 90 хиляди лева, установени са и други нарушения.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close