Web Analytics
Стара Загора

Излязоха пробите за коронавирус от детската градина в Стара Загора

Всички проби на децата от подготвителна група А от Детска градина № 66 в Стара Загора и на персонала на групата, изследвани с PCR тест, са отрицателни, съобщиха от РЗИ.

Както по-рано днес съобщихме, на 24 юни на подготвителната група е наложена карантина за 14 дни, поради установен положителен резултат за COVID-19 на възпитател от същата група. Тя е била карантинирана и изследвана за COVID-19 на 23 юни, като контактна на сина си.

В тази връзка РЗИ – Стара Загора извърши проверка на детското заведение за спазване на противоепидемичния режим, препоръча крайна дезинфекция и карантинира всички деца и персонала от съответната група. Взети са проби за вирусологично изследване. Контактните се наблюдават от личните лекари и при поява на оплаквания задължително ще се консултират с инфекционист. Към момента всички са без оплаквания.

Възпитателката с положителна проба за коронавирус също е без клинична картина и оплаквания. Тя ще бъде допусната на работа след изтичане на карантината и отрицателен резултат от вирусологично изследване.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close