България

Какво време ни очаква в четвъртък?

Днес минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София – около 4 градуса.

След временно разкъсване и намаление на облачността по-късно през деня тя от запад отново ще започне да се увеличава. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част от страната, ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат.

Максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса, в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България – до 17 градуса, в София – около 15 градуса.

Над Черноморието облачността около обяд също временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 14 до 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и над 2000 метра ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня още ще се понижи.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close