Web Analytics
Стара Загора

Камелия Тодорова ще представи Стара Загора на конкурса Мисис България

Камелия Тодорова ще представи Стара Загора на конкурса Мисис България.

27-годишната претендентка е родена на 25 февруари 1993 г. в Хасково, но любовта я свързва със Стара Загора, откъдето е родом съпругът й Никола. Преди малко повече от две години двамата стават щастливи родители на малкия Никола.

Именно семейството подкрепя Камелия в решението й да се впусне в битката за короната на „Мисис България“. Записва се, за да докаже, че жената може да е изключително многофункционална – да бъде майка, домакиня и бизнес дама, каквато е и самата тя. Камелия управлява две семейни фирми – за транспорт и продажба на автомобили, развива бизнес с козметика, продукти за здраве, красота и суперхрани, активно участва и в благотворителни инициативи. Всяка свободна минута тя отделя и по подготовка на нови проекти.

Определя се като изключително креативен, упорит, добронамерен, усмихнат и позитивен човек, който обича да постига целите си. В свободното си време тя обича да е с приятели, да пазарува и пътува, а местата, на които би предпочела да отиде са екзотичните дестинации. Поддържа формата си с народни танци, тае бо и дълги разходки.

През живота си винаги се е водила от думите на Джесика Ланг, че „приемане, толерантност и прошка са уроците, които променят живота“. Това съвпада и с тазгодишното мото на конкурса – „Да бъдем толерантни!“. „Изключително силно вярвам в Бог и знам, че Той ще е до мен по нелекия път на сбъдването на мечтите ми. Една от тях е да помагам на хората и съм сигурна, че този конкурс ще отвори много такива възможности “, смята 27-годишната красавица.

На 30 октомври тя ще влезе в оспорвана битка с останалите претендентки за престижното отличие. „Вълнението и емоциите преди финала на конкурса са наистина уникално изживявяне. Покрай суетата за външния си вид обаче не бива да забравяме, че трябва да бъдем щедри на любов, толерантност и подкрепа, защото само така идва радостта в живота“, категорична е Камелия Тодорова.

Тя завършва основното си образование в СУ „Васил Левски”, гр. Димитровград, с профил музика, със специални предмети народно пеене и пиано. По време на музикалното си образование е солистка в Ансамбъла за народни песни и танци (ПАНПТ) „Китна Тракия”, гр. Хасково, където се учи да пее на двуглас и триглас.

Награждавана е със златни медали на фестивали за народни песни и танци у нас и в чужбина. Дипломира се с бакалавърска степен по специалност „Социална педагогика и Педагогика на обучението по музика“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Камелия споделя, че народната музика е част от живота й. Като дебютант в юбилейното 25-то издание на фестивала „Пирин Фолк Сандански“, тя печели наградата на телевизионните зрители и тази на кмета на община Сандански за песента й „Сватбеният ден“.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close