Web Analytics
България

Капризите на времето: Още ден… леден. От сряда мъгли, после – пролет

И днес времето ще е мразовито, с ледени минусови температури, като сутринта живакът в североизточните райони ще падне от минус 11 до минус 13, за София – минус 10. Дневните стойности ще се повишат до 0 градуса на места.

Освен ниските температури ще духа и северняк, който допълнително ще усили усещането за мразовито време.

„Виновникът е студеният въздух, който се спусна от север. Той е сух и носи единствено ниски температури. Най-студено ще бъде в района на Добрич“, прогнозира пред „Труд“ синоптикът Петър Янков.

От средата на седмицата постепенно ще се затопля.

В сряда ще се повишат и минималните температури, които ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса. Повече облаци ще има над Северна България.

През деня ще се затопли по-чувствително спрямо началото на седмицата и дневните стойности ще достигнат 3 до 8-9 градуса. Облачността ще бъде променлива.

В четвъртък минималните температури ще се повишат още и ще бъдат от около минус 4 до плюс 1 градуса. Дневните ще останат предимно от 4 до 9 градуса.

От петък ще има сутрешни мъгли. В петък и събота температурите ще се повишат от 7 до 9 градуса. В събота вечерта ще завали дъжд, но синоптиците не очакват опасни количества, каквито паднаха предишните дни.

Предупреждават обаче, че ще има условия за поледици, а в неделя в цялата страна ще завали дъжд, който ще преминава в сняг. Няма обаче да натрупа.

Следващият интензивен валеж от сняг ще бъде чак на 27 януари и ще вали цели три дни – до 29 януари.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close