Web Analytics
Регион

Казанлъчанин влиза в затвора заради грабеж на възрастна жена

Наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца, при първоначален „строг“ режим, наложи Районният съд в Казанлък на 41-годишен мъж заради грабеж на възрастна жена.

Пострадалата живее в Казанлък. На 25 септември 2019 година около 22.30 часа подсъдимият влязъл през прозореца в дома на пострадалата. Поискал пари, заплашвайки я с нож, след което бръкнал в джоба на жилетката й, извадил портмоне и от него взел сумата от 300 лева. Преровил гардероба и чекмеджетата и после си тръгнал.

След няколко дни мъжът отново се върнал в дома на възрастната жена, като този път разбил вратата, която се затваряла с райбер и влязъл през нея. По това време пострадалата спяла, а мъжът й нанесъл удари с юмруци по главата и завъртял жилетка около очите й, за да не го гледа. Казал й да мълчи, взел 20 лева от портмонето й и отново преровил гардероба и чекмеджетата, след което избягал.

Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close