Web Analytics
Регион

Казанлък посрещна делегация от руския град Толиати

Гости от руския побратим на Казанлък град Толиати бяха посрещнати в Община Казанлък от председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и представители на Общинското ръководство.

Начело на руската делегация е Eкатерина Ярославцева, водещ специалист в администрацията на градски окръг Толиати. Посещението от Русия е по покана на Кмета Галина Стоянова за участие в Празниците в долината на тракийските царе, които ще бъдат открити официално тази вечер.

За руските приятели е подготвена разнообразна 4-дневна програма с посещения на културно-исторически забележителности в града и региона. Те изразиха благодарност за вниманието и силно желание добрите взаимоотношения да продължат да се задълбочават.

През 2020г. Казанлък и Толиати ще отбележат 25-годишнина като побратими, с активен културен обмен, който продължава да се разширява в посока на младите хора.

Идната година е специална за руските приятели на Града на розите с отбелязването на 50 години от производството на първия автомобил ВАЗ и честванията по повод 75 години от Великата Отечествена война, за което в града ще бъдат организирани мащабни тържества. На тях вече е поканена да гостува делегация от Община Казанлък.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close