Регион

Кмет заличи избиратели, съдът спря заповедта

Кметът на Павел баня е заличил 45 граждани от избирателните списъци в рамките на последните. Гражданите, с настоящ адрес в община Павел баня, са подали жалба в Административен съд– Стара Загора. Административният съд в Стара Загора ги върна обратно като спря изпълнението на заповедта.

Общината на свой ред обжалва определенията, но, ако Върховният административен съд не се произнесе или отмени определенията до деня за размисъл, заличените пришълци ще могат да гласуват.

Всички заличени от списъците са се регистрирали в Павел баня в периода от 29 март до 5 април. Веднага след масовата регистрация е извършена проверка. Според временно изпълняващия длъжността кмет на Павел баня Йорданка Енева собствениците на два от адресите твърдят, че не познават тези хора, а в останалите имоти са били заключени.

След заличаването им от списъците в Павел баня новорегистрираните са подали три колективни жалби в Административния съд. В тях са настояли съдът да спре изпълнението на заповедта преди да се произнесе по законосъобразността ѝ.

Те твърдят, че са узнали за нея от сайта община Павел баня и не им е връчвана лично. След като съдът удовлетвори искането им, делата по трите жалби бяха разделени на 45 за всеки един от заличените.

Първото ще се гледа днес на 21 октомври от 10,30 часа в Административния съд.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close