Красен Кралев: Имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен | СТАРА ЗАГОРА
България

Красен Кралев: Имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен

„От години говорим, че имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен. Наистина неприятна гледка, неприятна ситуация се получи вчера на мача Левски-Лудогорец. Аз се надявам, че този закон, който депутатите подготвят в парламента срещу футболното хулиганство, ще влезе максимално скоро в сила“ това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Красен Кралев, министър на спорта.

„Аз имам големи очаквания към този закон за хулиганството, както и като се оборудват всички стадиони с необходимата апаратура, с необходимите камери и ако има законодателна рамка, подходяща за футболните хулигани, резултати ще има“, допълни той.

„Това не трябва да ни плаши, напротив трябва да ни амбицира, за да знаем къде са пропуските и къде трябва да нанесем корекции в начина на управление“, каза още министърът на спорта.

По отношение на общите кандидатури на България, Румъния, Гърция и Сърбия за домакинства на Европейско и Световно първенство по футбол през 2028 и 2030 година, Красен Кралев коментира, че в ситуация Европейско първенство може много по-лесно да се справим и да отговорим на изискванията.

По отношение на „Апартамент гейт” министърът на спорта коментира, че ако това е започнало като някакъв вид компроматна война срещу Цветан Цветанов, в момента предизборната ситуация е мутирала скандала в едно истерично взаимно замеряне с кал. Наблюдаваме повсеместна личностна дискредитация на различни хора. В момента всеки, който има нещо да връща на някой или има конфликтна ситуация, се опитва да въвлече другия в този скандал, смята министърът. Всеки случай е различен, допълни той. Това, което се е случило също така е, че Бойко Борисов е показал, че в ГЕРБ е носител на един по-висок морал и дори когато има подобни случаи, които не са разгледани до края, хората понасят политическата си отговорност.

Източник: КРОСС

Тагове
Зареди още

Related Articles

Close
Close