Без категория

Лекар и акушерка от УМБАЛ са освободени от работа заради върнатата родилка от Ямбол

Лицата, които са извършили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа, считано от 18 декември поради неизпълнение на задълженията си, посочени в Правилника за дейността на лечебното заведение. Това съобщават от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

На 10 декември, на бременна жена беше отказана хоспитализация в три лечебни заведения в Ямбол и Стара Загора.

Директорът на Университетската болница д-р Йовчо Йовчев се ангажира със случая и нареди вътрешна проверка. От видеонаблюдението, както и от обясненията на дежурния екип- акушер-гинеколог и акушерка, става ясно, че на бременната жена след пристигането ѝ в лечебното заведение е извършен клиничен и инструментален преглед в 03:15 часа на 11 декември.

При прегледа се установява липса на родилна дейност и наличие на нормално състояние на плода, с ясни тонове.

След приключване на прегледа на родилката е разяснено, че в момента не се налага спешно приемане, което може да се осъществи при необходимост в избрана от нея болница или да постъпи в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетска болница, но след края на започнало в момента раждане на друга родилка.

Жената не е заявила намеренията си. Пристигането на родилката на територията на Университетска болница и напускането ѝ е видеодокументирано.

Независимо от това, лицата, които са извършили прегледа на бременната жена и нейното здравно обслужване, са освободени от работа, считано от 18 декември поради неизпълнение на задълженията си, посочени в Правилника за дейността на лечебното заведение, уточниха от ръководството на болницата.

От репортажите по медиите става ясно, че родилното отделение в областната болница на град Ямбол е с преустановена работа от няколко дни, но такава информация не е подадена по съответния ред до лечебните заведения в съседните области.

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ също не е информирана за това обстоятелство. Бременната жена е посетила АГ кабинет към областната болница в Ямбол вечерта към 0 часа на 11 декември и независимо от това преглед не е извършен, а родилката е била насочена без никаква документация към Университетската болница в Стара Загора.

Вчера, отново заради случая, бе уволнен служител в МБАЛ „Тракия“, който също е върнал родилката от здравното заведение.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close