Стара Загора

Местата в детските заведения на Стара Загора са достатъчни

В детските заведения в Стара Загора има достатъчно места. Електронната регистрация за кандидатстване върви нормално. Това съобщи в ефира на предаването „Репортер“ по Радио Стара Загора ресорният заместник-кмет на община Стара Загора Иванка Сотирова.

Тя припомни, че резултатите за родените от 2015 до 2018 г. деца включително, ще бъдат обявени на 27 януари. Най-голямата листа на чакащите е за родени през 2019 г., като за тях резултатите ще бъдат обявени на 23 март. В това време родителите могат да подават заявления. Местата са напълно достатъчни, но в някои детски заведения броят на децата надвишава оптималния, коментира Сотирова.

Няма никакъв риск от неплащане на сметките за отопление на детските заведения на територията на община Стара Загора, заяви Иванка Сотирова. Всички детски градини и училища имат достатъчни суми в бюджетите си, за да се справят с нарасналите сметки за ток и газ. Тя призова за взимане на решения на правителствено ниво за подпомагане на образователните институции, които ще имат затруднения през следващите студени месеци. Сотирова обаче бе категорична, че общината няма да остави нито едно детско заведение без помощ, ако се наложи.

Иванка Сотирова каза още, че нараства броят на заразения педагогически и непедагогически персонал в детските заведения, има и карантинирани групи. Тя призна, че на места има проблем с персонала. Към онлайн обучение няма да се минава на този етап, въпреки че област Стара Загора вече е в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close