Web Analytics
Регион

Между два празника семейство остана без дом

От денонощия Ана и Иван Иванови от село Долно Изворово са на практика без дом и живеят в съседи. Голям пожар, станал на свечеряване на Богоявление на практика превърна в необитаем ремонтираният дом на семейството арсеналци. Изгоряла е цялата покъщнина, покривите на двете постройки, мебели, дрехи, посуда, електрически уреди.Иван и Ана имат две пораснали деца- момче и момиче, които не живеят в страната.

Пламъците от покрива първо вижда съсед, който се обажда на семейството. Две пожарни коли от Райнната противопожарна служба в Казанлък реагират бързо, но се налага да се изчака и екип на EVN, който да прекъсне централно електрозахранването в района. Силният вятър допълнително затруднява действията на огнеборци и ремонтни групи.

Все още не е ясна причината, довела до изпепеляването на градения 20 години дом на Иван и Ана. Към момента на избухването на пожара, в дома не е имало включени електроуреди.

Първоначалната версия за станалото нещастие е скъсал се от силния вятър електрически кабел към съседната къща, който пада върху ламаринения покрив на дома на потърпевшите.

Семейство остана без дом след пожара в Казанлъшко

В помощ на пострадалото семейство е ангажирано цялото село Долно Изворово. По думите на кмета му Ферид Бекиров, ще се направи всичко възможно и неоходимо семейството да възстанови дома си. Ще бъде открита и дарителска сметка в помощ на пострадалите.

Дотогава Иван и Ана ще живеят в предоставена част от дома на свой съсед- Мехмед Челиков.

За възникналия пожар, при който няма пострадали, се води разследване.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close