Web Analytics
Стара Загора

Международният автопоход на Зонта преминава и през Стара Загора

Мотопоходът на клубовете на „Зонта“ в България и Румъния ще премине през Стара Загора на 14 октомври. От 11 часа на площада пред Общината президентът Радослава Павлова, ще приеме знамето на Зонта Интернешънъл от Зонта клуб Пловдив.

Събитието е част от програма за честване на 100 годишнината на „Зонта интeрнешънъл“ – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета.

Маратонът с леки автомобили, пилотирани от жени Зонтианки, ще преминат през градове със Зонта клубове. Автомаратонът ще тръгне от София и ще завърши в гр. Велико Търново с посрещане на участниците и пресконференция за финала.

С този поход организацията цели да отправи призив за промяна. Промяната, която ще спре насилието върху жени и момичета. Мото походът има за цел да събуди общественото съзнание, да предизвика промяна на остарели стереотипи и социални настройки, поради които домашното насилие все още е част от ежедневието на много семейства по света.

Всяка четвърта жена е била жертва в даден момент от живота си, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове, все още има момичета, които стават майки и съпруги преди да са навършили 18 години.мичета.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close