Web Analytics
Стара Загора

Митрополит Киприан: През тази година ни съхрани волята

„Миналата година във всички нас имаше огромен страх от това какво ще се случи, как ще се развие тази пандемия. Слава богу, храмовете останаха отворени, в тях се провеждаше светата богослужба. Всичко това с огромното съдействие на премиера Борисов и Министерски съвет.

За да може ние да не загубим тази традиция. В същото време много други православни църкви бяха затворени или богослуженията се извършваха само в присъствието на свещениците. Надявам се тази година радостта, която изпитваме да е по-пълна. Пасхалната радост да ни донесе мир, благодат, спасение.“. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Киприан.

„Доста неща трябваше да се свършат през тази година. Най-вече в пролуките когато бяхме освобождавани от локдаун и преди влизането в нов локдаун. Но беше трудно, безспорно. И то не само на нас. Когато се разболях трябваше да минем на дистанционно управление, това беше нещо съвсем ново за цялата ни епархия – дистанционно да се ръководим, да правим онлайн заседания, да комуникираме само по телефон без да се виждаме. Спомням си, че когато трябваше да се подписват платежни бях с маска и с едни ръкавици. След това ги сменях, за да мога да върна обратно пощата. Но тогава когато човек има волята и силата и иска да направи нещо, той го прави“, допълни още Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит.

„През тази година ни съхрани волята, да можем да оцелеем. Съхрани ни волята, защото искаме да живеем. Съхрани ни волята, защото искаме да бъдем близо до своите хора, да ги предпазим. И най-вече ни съхрани българската ни упоритост, която винаги опира до това – „Аз мога всичко“.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close