Web Analytics
Стара Загора

Монтираха двете нови измервателни станции за качеството на въздуха в Стара Загора

Двете нови измервателни станции за качеството на въздуха в Стара Загора вече са доставени и монтирани. Едната се намира в квартал „Железник“, а другата е позиционирана в междублоково пространство на бул. „Славянски“.

Очаква се те да бъдат пуснати в експлоатация в края на февруари. Сега са в експериментален етап. В момента се разработва и възможност данните да бъдат публикувани на сайта на Община Стара Загора, съобщи за Радио Стара Загора Росица Копривчина, директор Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Община Стара Загора.

66 са домакинствата в Стара Загора, на които ще бъдат предоставени до края на следващия месец алтернативни, незамърсяващи въздуха отоплителни уреди ( на газ, сводна риза и топловъздушни камини). Те се подменят по проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, който стартира миналата година. Предстои да бъде иззето старото и доставено новото оборудване, каза още Росица Копривчина.

Над 900 ще бъдат подменените отоплителни уреди в основната фаза на проекта, която ще протече в 2 етапа – през юни-юли 2021 г. и януари 2022 г.

Стойността на проекта е 32 596 384.93 лв., от които 2 903 935.71 лв. са предвидени за община Стара Загора. Срокът за изпълнение е 5 години.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close