Стара Загора

Нощ на литературата ще се проведе за шести път в Стара Загора

За шести път Стара Загора ще се потопи в Нощта на литературата. Събитието, което цели да популяризира съвременни европейски автори, ще се проведе днес. Общественици, учени, писатели, журналисти и други публични личности ще представят на всеки половин час, в рамките на 15 минути, един и същ откъс в различни градски пространства, наречени „читателски гнезда”.

След прочита му посетителите на събитието могат да пуснат в кутия на място името си и телефон за контакт и се отправят към следващото читателско гнездо. Всички посетители от всички читателски гнезда ще участват в томбола, която ще се проведе в 21:45 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и ще се излъчва онлайн от www.facebook.com/libstarazagora.

Книги, осигурени от Община Стара Загора, ще получат петима участници, изтеглени на случаен принцип.

Читателските гнезда в Стара Загора са в Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Къщата на арх. Христо Димов, ул. „Сава Силов” № 37, книжарница „Хеликон”, бул. „Цар Симеон Велики” № 100, Изложбена зала „Байер”, ул. „Любор Байер” 1, кафе „Августа” (Регионален исторически музей), бул. „Руски” № 42.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close