Регион

Няма нередности при избора на кмет на Павел баня

Административен съд – Стара Загора не установи допуснати съществени нарушения на избирателния процес при провеждане на избора на кмет на Павел баня, който да водят до неговата недействителност.

Съдът намира за неоснователни и недоказани твърденията на жалбоподателя за допуснати нередности в изборния процес, поради което потвърждава Решение на Общинска избирателна комисия – Павел баня № 121-МИ от 28.10.2019 г., с което е обявен изборния резултат за избор на кмет на Община Павел баня.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба ред Върховния административен съд в 7 – дневен срок от съобщаването му.

Делото беше образувано по жалба на кандидата за кмет от ВМРО Станимир Радевски против решение на ОИК за обявяването на Иса Бесоолу за кмет на община Павел баня.
На 27 октомври Иса Бесоолу, кандидат на ДПС, спечели вота в Павел баня за кметския стол. Той получи подкрепата на 3 998 души или 51.65%. Станимир Радевски, издигнат от ВМРО, остана втори с резултат 18.17%. За него са гласували 1 406 души.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close