Web Analytics
Стара Загора

Няма пострадали при пожара в блока в старозагорския квартал „Самара“ снощи

Няма пострадали при големия пожар в жилищен блок в квартал „Самара“ в Стара Загора снощи. Това потвърдиха от РСПБН – Стара Загора и от спешния център в града. Огънят е тръгнал от апартамент на последния 16-ти етаж на блок 286 на булевард „Цар Симеон Велики“.

Три екипа на пожарната са се борили с пламъците близо 3 часа преди да бъдат потушени напълно, каза гл.инспектор Антон Колев – началник на РСПБН – Стара Загора. Той определи пожара като сложен от гледна точка на височината и трудностите. Екипите са получили съдействие от живеещите в сградата.

Собственикът на изгорелия апартамент е бил вкъщи при възникването на пожара и се очаква да даде показания. Разглеждат се различни версии, каза още главен инспектор Антон Колев. Вероятните версии са забравена готварска печка или боравене с открит огън.

Екатерина Прангова е сред съседите, които са свидетели на инцидента. Тя инициира и група за помощ на пострадалото семейство, чието имущество е напълно изгоряло. Апартаментът е изпепелен и негоден за живот на първо време.

„Ако има желаещи и хора, които искат да се включат в помощ на семейството да се включат в групата „Да помогнем на блок 286″. И финансова и физическа помощ ще бъде нужна“, каза Прангова. Тя обясни, че ще потърси семейството, за да види от какво се нуждаят на първо време.

Източник: БНР

Тагове

Related Articles

Close
Close