Web Analytics
Стара Загора

Няма заявки от училищни директори в Старозагорско за обучение в електронна среда

В Старозагорска област, на този етап няма училища, които да са заявили желание за преминаване на дистанционна форма на обучение заради повишен брой случаи на коронавирус, информира началникът на РУО Татяна Димитрова.

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние по предложение на директорите и след разрешение от министъра на образованието, гласи заповед на просветния министър Красимир Вълчев. Това ще е възможно при увеличаващ се брой отсъстващи, в областите с най-много заболели, попадащи в червената и в оранжевата зона и след решение на Педагогическите съвети.

Заради коронавируса, 16 са карантинираните паралелки и групи в детските градини в Старозагорско. 19 са учениците с положителен резултат за инфекцията, а педагогическият персонал в градини и учебни заведения е 28 на брой.

В училищата има възпитаници, които са контактни на член от семейството, но към момента нямаме учебни заведения с висок брой заболели или в карантина, обясни още Димитрова. Това е и причината да няма заявления от директорите за преминаване към обучение в електронна среда.

Ако това се случи, решението ще бъде обсъдено с педагогическите съвети, с РЗИ и РУО и чак тогава ще се премине към тази форма, която ще бъде първоначално за период между 7 и 14 дни, уточни още началникът на местното управление на образованието.

В общините Павел баня, Опан, Николаево няма положителни случаи на коронавирус сред ученици и персонал, а в община Братя Даскалови-само в група от детска градина.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close