България

Облачен четвъртък, на места ще превали. Температурите още летни – до 32°С

Днес от югозапад облачността ще продължи да се увеличава, по-плътна над планините в Югозападна България, където е възможно да превали.

Вятърът ще отслабне, на места временно и ще стихне. Температурите ще останат без съществена промяна – между 27° и 32°.

В петък, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места, главно в Западна и Централна България ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България – от север-североизток, ще се усили и ще нахлува хладен въздух.

В събота облачността над Западна България бързо ще намалее до слънчево, на изток през по-голямата част от деня ще остане със значителна облачност, почти без валежи; до вечерта и там облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне. Дневните температури ще са с 5°-8° по-ниски в сравнение с предишните дни, минималните също ще се понижат.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е още малко по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

През новата седмица сутрините ще останат сравнително хладни, но дневните температури ще се повишат още малко и средноденонощните ще бъдат около и над обичайните. Вероятност за превалявания има в периода 23-26 септември.

Условия за краткотраен дъжд има и в самия край на месеца, когато и температурите вече ще са типично есенни.

Източник:  blitz.bg

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close