Web Analytics
Регион

Община Казанлък ремонтира тротоарни настилки от собствения си бюджет

Състоянието на тротоарите в Казанлък основно по главните улици подлежи на преглед и контрол от страна на главните специалисти на Общината и затова, за поредна година, в Инвестиционната програма на Община Казанлък се залагат средства за подмяна на тротоарните настилки. Това каза заместник-кметът по строителство инж. Даниела Коева. Тя поясни, че средствата заложени за 2020 година в бюджета са на стойност 300 хиляди лева.

Към момента голяма част от обектите, където има тротоарни настилки, които подлежат на подмяна, вече са приключени: подменени са северният и южният тротоари на ул. „Георги Бенковски“, западният тротоар на ул. „Никола Петков“, който е с голяма дължина – от кръстовището с бул. „Александър Батенберг“ до края на улицата, в зоната на моста на парк „Тюлбето“.

Коева подчерта, че строителна фирма извършва дейности по подмяна на настилката на ул. „Ген. Столетов“, като единият тротоар е вече приключен и към момента се работи върху западния тротоар. Предстои ремонт на тротоарната настилка пред Детска градина „Мечо Пух“, който също е заложен като обект. Това са повече от 5 хиляди и 700 квадратни метра. Някои от тях вече са подменени, другите са в процес на подмяна. С това заложените в програмата обекти за 2020 година ще бъдат изпълнени.

По думите на Коева желанието на Общината е всички тротоари да бъдат в добро състояние и да не затрудняват движението на хората по тях, но площта на тротоарите на територията на Казанлък е голяма и това няма как да се случи изведнъж: „От няколко години Община Казанлък работи последователно в тази насока и голяма част от тротоарите по главните улици вече са подменени. Това е принципът на който се подбира къде да започне ремонт на тротоарната настилка. Започва се от централните улици, където е голям интензитетът на хората, които се движат по тях, като идеята е впоследствие да се стигне и до по-малки улици.“ Подменят се и тротоарни настилки по улици, където инвестиционните намерения на собственици, притежаващи малки сгради или такива, които са заявили желание за строеж вече са приключили, за да може подмяната на тротоарната настилка да има устойчивост във времето.

Ремонтът на надлез „Катекс“ е един от най-важните обекти за Община Казанлък за 2020 година, каза заместник-кметът Даниела Коева. Тя подчерта, че дейностите по подмяна на лагерите, които са приоритетни, вече са финализирани. След проведена комисия, съвместно с управлението на Агенция „Железопътна инфраструктура“ за осигуряване на времеви прозорец за работа в отвора, който е над ЖП-линията, приключват цялостно дейностите по подмяна на лагерите.

Коева поясни, че успоредно с това стартира и работа по горната част на надлеза – изграждат се куфражи и се полагат армировки, и по определен от строителната фирма график предстои полагането на бетон в различни участъци. „Надяваме се ремонтът на надлеза да продължи с по-бързи темпове и да има завършеност към момента, който е определен по график и движението да бъде пуснато към края на 2020 година“, заяви заместник-кметът на Казанлък.

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close