Web Analytics
Стара Загора

Окръжният съд потвърди домашния арест на 18-годишния шофьор, блъснал три жени

Тричленен състав на Старозагорския окръжен съд потвърди определената от Районния съд мярка „домашен арест“ с устройство за електронно наблюдение, която беше наложена на 18-годишния Никола Михайлов. Той е обвинен в причиняването на тежко пътно произшествие на 1 октомври вечерта, при което пострадаха три млади жени, а едната от тях загуби крака си.

Съдът остави без уважение протеста на прокуратурата, която настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ с мотива, че целта на мярката е да осигури безпроблемно протичане на разследването и не следва да се приема като наказание и присъда. Съдът смята, че устройството за електронното наблюдение гарантира, че няма опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.

Преди началото на съдебното заседание главният прокурор Иван Гешев се срещна с близките на пострадалите при инцидента, след което обяви пред медиите, че Върховна касационна прокуратура ще вземе под специален надзор пътнотранспортното произшествие.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно и не подлежи на протестиране или обжалване.

Подробности можете да чуете в предаването на Радио Стара Загора „Час пик“, което започва в 14.00 ч.

Източник: бнр.бг

Тагове

Новини

СТАРА-ЗАГОРА.НЕТ - Новините на длан

Related Articles

Close
Close