Наука

Oперационната система на Huawei ще се казва Ark OS в Европа

Вече ви информирахме, че Huawei ще представят операционната си система за смартфони HongMeng до края на юни. Новата платформа се разработва като наследник на Аndroid, ако проблемните със санкциите на американското правителство продължат.

В момента Huawei имат само временен лиценз и не губят време, като работят усилено над своя операционна система с името HongMeng OS. Плановете на китайския гигант, обаче предвиждат името на софтуера на европейския континент да бъде съвсем различно.

Именно заради това Huawei са регистрирали пред Службатa на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) три търговски марки свързани с операционната им система за смартфони. Данните разкриват, че това са Huawei Ark OS, Huawei Ark и Ark OS, съобщава AndroidHeadlines.

Въпросните имена са успешно регистрирани от Huawei на 24 май или само преди броени дни, което напълно съвпада със стратегията на китайския производител да преoдолее санкциите наложени от правителството на Доналд Тръмп.

Все още не знаем как ще изглежда интерфейса на операционната система, но се очаква да предложи поддръжка на приложенията за Android. Toва ще е много важен елемент, който може да подсигури успеха на Ark OS сред потребителите на европейския континент.

Някои анализатори също така споделят мнението, че операционната система ще може да се използва и от новата генерация лаптопи на Huawei. Скоро ще разберем повече детайли за плановете на компанията в индустрията.

Източник: Digital.bg

Тагове

Related Articles

Close
Close