Web Analytics
Стара Загора

Осъдиха мъж, блудствал с непълнолетни

Окръжен съд – Стара Загора потвърди определение на Районен съд – Стара Загора, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо мъж на 57 години, който блудствал с непълнолетни лица.

Срещу него са повдигнати обвинения за това, че на 27.07.2019 г. в Стара Загора, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание с лице ненавършило 14-годишна възраст, както и за това, че през месец юли 2018 г. в Стара Загора, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без желанието на лице навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила.

Въззивният състав споделя всички доводи на първоинстанционния съд, въз основа на които е определил да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия – налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, които се наказват с лишаване от свобода, съществуващата реална опасност престъпникът да се укрие или извърши друго престъпление, предишните му осъждания и лошите му характеристични данни. Окръжните магистрати отчетоха и факта, че извършените от обвиняемия деяния са с висока степен на обществена опасност и широк обществен отзвук.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Източник: Дарик

Тагове

Related Articles

Close
Close